PELAJAR TAHUN AKHIR BATI HASILKAN KAMUS KATA KERJA BAHASA CINA-BAHASA MELAYU PERTAMA DI MALAYSIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM PULAU PINANG, 9 November 2016 – Penghasilan kamus kata kerja Bahasa Cina - Bahasa Melayu oleh pelajar tahun akhir bidang Terjemahan dan Interpretasi (BATI) Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan (PPIK) Universiti Sains Malaysia (USM) dilihat sebagai salah satu inisiatif mereka dalam mengembangkan komponen kata kerja yang sering digunakan pada masa kini.