USM HASILKAN PENTERJEMAH MEMAHAMI BUDAYA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 8 November 2016 - Universiti Sains Malaysia (USM) melalui Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan sebagai satu-satunya universiti di negara ini yang melahirkan bakat dalam bidang terjemahan dan interpretasi berusaha menghasilkan siswazah yang memahami pandangan menyeluruh atau world-view yang meliputi kefahaman budaya dalam melaksanakan usaha tersebut.