BAHASA JEPUN KETIGA POPULAR DI USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 8 November 2016 – Jalinan kerjasama antara Universiti Sains Malaysia (USM) dengan The Japan Foundation Kuala Lumpur (JFKL) sejak awal tahun 1980an telah menjadikan Bahasa Jepun ketiga popular dalam kalangan pelajar USM selepas Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.