Anti-Cancer Studies Of β-Caryophyllene, A Natural Component Isolated From Aquilaria Crassna On Colorectal Cancer - Sabbar Dahham, Saad (2016)
Aquilaria crassna (Thymelaeceae) telah digunakan dalam perubatan tradisional penduduk Asia untuk merawat jangkitan, penyakit kronik dan keradangan. Tumbuhan ini telah dilaporkan sebagai sumber yang kaya dengan komponen bioaktif