Rural-Urban Migrants’ Sense Of Place In Baoding City, China - Sun, Qingjiu (2016)
Sejak tahun 1978 hingga 2015, kadar perbandaran di China meningkat daripada 17.92% ke 56.10%. Migrasi luar bandar-bandar, yang menjadi pemacu utama pertumbuhan bandar sejak beberapa dekad yang lalu, tidak hanya mengubah landskap sosial, ruang dan ekonomi di bandar-bandar di China, malah juga menjadikan latar bandar lebih pelbagai, hidup dan dinamik