Life Table, Dessication Tolerance, Breeding Habitats And Midgut Lactobacillus Identification In Dengue Vectors In Penang Island, Malaysia - Mai-Musa, Alhaji Hamisu (2016)
Virus denggi menjangkiti lebih 100 juta orang setiap tahun dan kemungkinan untuk mengurangkan insiden denggi dikaji di seluruh dunia. Kawalan vektor adalah salah satu pilihan, kerana gangguan penyebaran parasit denggi adala strategi kawalan penyakit yang paling berkesan