Estimating Gfr In Oncology Patients Receiving Cisplatin Chemotherapy : Predicted Creatinine Clearance Against Tc-99m Dtpa Methods - Syed Sahab, Sharifah Khaidah (2016)
Menganalisa insiden kerosakan ginjal berikutan rawatan kemoterapi Cisplatin di kalangan pesakit onkologi melalui kaedah pengiraan kadar penapisan glomerulus sebelum dan selepas kemoterapi menggunakan persampelan plasma 99mTc-DTPA sebagai rujukan dan dibandingkan dengan kaedah pengiraan kreatinin dengan kaedah 99mTc-DTPA