Re-Evaluation Of Modified Rapid Monoclonal Antibody Immobilization Of Platelet Antigen (MR-MAIPA) For Detecting Platelet Antibody In Patients With Suspected Immune Thrombocytopenia - Aziz, Mohd Fahmi (2016)
Ujian antibodi terhadap platelet di Malaysia hanya dijalankan di Pusat Darah Negara (PDN), Kuala Lumpur. Sebelum tahun 2013, ujian antibodi terhadap platelet di Malaysia dijalankan menggunakan teknik MAIPA. Namun begitu, MAIPA memerlukan masa selama tiga hari untuk setiap ujian dijalankan