Comparison Of Compolab Tm And Hemocue HB301 For Haemoglobin Estimation Of Whole Blood Donors - Wong, Yi Shen (2016)
Bagi setiap pengumpulan darah dari mana-mana penderma darah yang berpotensi, pemeriksaan hemoglobin pra-pendermaan darah diperlukan. Penyaringan penderma berpotensi adalah penting bagi memastikan produk darah adalah selamat untuk penerima dan pada masa yang sama ia adalah selamat untuk penderma darah