Study On Apolipoprotein E (Apoe) Gene Polymorphism And Coronary Artery Disease Biomarker In Diabetic Patients - Abdul Sani, Athirah (2016)
Gen apolipoprotein E (APOE) memainkan peranan yang penting dalam metabolisme lipoprotein dan pengangkutan lipid. Pelbagai kajian tentang kaitan antara polimorfisme gen APOE di kalangan pesakit diabetes yang menghidap arteri koronari (CAD) telah dijalankan dalam beberapa tahun kebelakangan ini