Preliminary Study Of Von Willebrand Factor Profiles Of The Different Abo Blood Group Among Malay Population - Abdul Rahman, Rohaida (2016)
Di kalangan 28 juta penduduk Malaysia pada tahun 2010, sebanyak 0.002% pesakit von Willebrand dilaporkan dengan 63% daripadanya berbangsa Melayu. Disebabkan kepelbagaian genetik pada gene vWF dan faktor-faktor lain, paras vWF di dalam darah dan presentasi penyakit berbeza antara individu