Preliminary Study Of Immune Tolerance Induction In The Treatment Of Paediatric Haemophilia A With Inhibitors - Aziz, Azmanira (2017)
Pembentukan antibodi terhadap Factor VIII konsentrat atau lebih dikenali sebagai inhibitor adalah salah satu komplikasi utama dalam perawatan untuk pesakit hemofilia A. Sejak 30 tahun yang lalu, Induksi Toleransi Imun (ITI) digunakan untuk menyahkan inhibitor dan memulihkan farmakokinetik factor VIII (FVIII) kepada normal