Effect Of Ocimum Sanctum (Tulsi) Leaf Extract On Prothrombin Time (PT), Activated Partial Thromboplastin Time (APTT) And Thrombin Time (TT) In Human Plasma - Gunendren, Miraashini (2016)
Walaupun, terapi antikoagulan konvensional terbukti berkesan dalam trombosis vena dalam dan embolisme pulmonari namun terdapat beberapa kelemahan dalam terapi ini seperti lebam, sakit, bengkak atau batuk berdarah