USM KOMITED LAHIRKAN LEBIH RAMAI GRADUAN TERJEMAHAN MENGISI KEPERLUAN PASARAN KERJA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 16 Oktober 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) menerusi Pengajian Penterjemahan dan Interpretasi yang ditawarkan di Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan (PPIK) akan terus komited untuk melahirkan lebih ramai penterjemah dan jurubahasa yang mampu mengisi keperluan tenaga profesional dalam bidang terjemahan dan interpretasi yang mempunyai potensi global.