HANG TUAH SEBAGAI WIRA BUDAYA MELAYU NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 15 Oktober 2016 - Hang Tuah adalah wira budaya Melayu yang perlu terus diabadikan dalam ingatan masyarakat. Berdasarkan pelbagai rujukan termasuk karya-karya agung seperti Hikayat Hang Tuah dan Sulalat al-Salatin dengan Hang Tuah menepati ciri-ciri sedemikian.