AMARAN AIR PASANG BESAR - PELAJAR DINASIHAT ELAKKAN AKTIVITI DI KAWASAN TERLIBAT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 15 Oktober 2016 - Para pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) dinasihatkan agar mengelakkan mengadakan aktiviti di sekitar kawasan yang boleh menimbulkan bahaya. Ini adalah lanjutan dari ramalan dan amaran pihak berkuasa bahawa fenomena air pasang besar dijangka berlaku pada 15-19 Oktober 2016 di beberapa kawasan di Pulau Pinang dan Kedah.