AMANAH SEBAGAI BUDAYA BANGSA MALAYSIA - DR.CHANDRA MUZAFFAR - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUALA LUMPUR, 14 Oktober 2016 - Sebagai seorang alumni, tidak kira peranan dan darjat, kita perlulah menyumbang kepada kesejahteraan masyarakat dan diharapkan bukan jawatan atau gelaran yang digahkan akan tetapi yang penting ialah cara kita melaksanakan tanggungjawab serta komitmen kepada tugasan serta ketaatan kepada amanah yang diberikan.Demikian ujar Tokoh Alumni Universiti Sains Malaysia (USM), Dr. Chandra Muzaffar yang menegaskan bahawa dunia akan berada dalam keadaan aman serta adil apabila semua umatnya berakhlak.