Prevalence And Associated Actors Of Massive Transfusion In Adult Major Trauma Patients At Emergency Department Hospital Kuala Lumpur - Abdul Wahab, Rahimah (2016)
Garis panduan trauma massif untuk kes trauma major adalah berdasarkan kombinasi keputusan makmal dan penilaian klinikal. Beberapa keputusan makmal yang diperlukan tidak diperoleh dengan segera. Keputusan tepat dan cepat oleh doktor pada keadaan pesakit semasaa adalah penting