A Preliminary Study On Platelet Concentrates Quality Collected From Two Different Mixing Methods: Manual Mixing Versus Automated Blood Collection Mixer - Lim, Wen Siew (2017)
Terdapat dua kaedah pencampuran darah semasa proses pengumpulan darah, iaitu kaedah pencampuran secara manual dan pengadun pengutipan automatik. Tujuan pencampuran darah yang dikumpulkan dengan antikoagulan dalam beg utama adalah untuk mencegah platelet dan faktor pembekuan awal pengaktifan