Suppression Of Aml1/ETO Via siRNA Mediated Gene Knockdown And Its Effects On FOXO3 AND c-Myc Expression In Aml t (8,21) Cells - Ong, Si Min (2017)
Akut mieloid leukemia (AML) dengan t (8,21) translocation adalah salah satu kelainan karyotypic yang paling kerap diperhatikan dalam AML yang menghasilkan gen bergabung onko-protein, AML1/ETO. siRNA adalah alat penggangguan RNA (RNAi) yang biasa digunakan untuk mendorong pembubaran jangka pendek gen pengekodan protein