USM UA PERTAMA MALAYSIA RINTIS PROGRAM COTUTELLE PhD BERSAMA UNIVERSITE DE LORRAINE (UL) PERANCIS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 9 Oktober 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) menjadi perintis kepada Program Co-Tutelle PhD di antara Universiti Awam (UA) di Malaysia bersama Universite De Lorraine (UL) Perancis sejak tahun 1999 dengan pemeteraian memorandum persefahaman (MoU) rasmi pada tahun 2002 melalui Pusat Pengajian Sains Kimia.