KESAN TRAUMA DALAM KANAK-KANAK BOLEH BERLAKU SEHINGGA TEMPOH DUA TAHUN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 10 Oktober 2016 - Kesan trauma dalam kalangan kanak-kanak boleh berlaku sehingga tempoh dua tahun selepas tragedi. Berdasarkan kajian yang dibuat di Thailand selepas tsunami terdapat lebih kurang 15% daripada kanak-kanak sekolah yang masih mengalami trauma walaupun tsunami tersebut telah berlaku dua tahun sebelumnya.