PROFESOR DATUK DR. ASMA TEKAD PACU KECEMERLANGAN ‘CARA USM’ - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 7 Oktober 2016 – Aspirasinya cukup tinggi, ingin memimpin satu organisasi yang dapat menggerakkan revolusi yang mana pengajian tinggi memainkan peranannya memacu pembangunan negara melalui pembentukan generasi masa hadapan yang bercirikan value-based learned, value-driven talents, bukan sekadar bersandarkan kepada kemampuan akademik sematamata.