Predictive Factors For Neutropenia During Chemotherapy Treatment In Breast Cancer Patients - Ong, Chiew Wai (2017)
Kekurangan sel darah neutrofil (“neutropenia”) akibat rawatan kemoterapi sering menyebabkan jangkitan yang teruk dan boleh mengancam nyawa. Ia boleh mengakibatkan pengurangan dos, penangguhan atau pemberhentian kemoterapi yang mungkin akan mengkompromikan hasil pesakit