Determination Of Electophysiological Properties Of Human Leukocyte Subpopulations Using Lab-On-Chip Device - Arif Alsharif, Lina (2017)
Prinsip dielectrophoresis (DEP) adalah berdasarkan kepada polarisasi dan pergerakan bioparticles dalam medan elektrik gunaan. Perbezaan populasi sel disebabkan oleh daya DEP boleh diplotkan sebagai spektrum DEP