JADI GRADUAN HOLISTIK, BERCIRI KEUSAHAWANAN DAN SEIMBANG DI PERINGKAT GLOBAL, SERU NC USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 4 Oktober 2016 - Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM) Datuk Profesor Dr. Asma Hj. Ismail berhasrat memperkukuhkan usaha membawa pelajar kepada "next level" dengan mengajak semua pihak secara holistik untuk membangunkan pelajar dalam semua aspek iaitu seimbang di antara perwatakan, dengan ilmu yang cintakan ilmu dan memanfaatkan untuk melakukan perubahan dan transformasi.