Cell Death Effects Of Garcinia Atroviridis Extracts On Dbtrg-05mg And U-87mg Human Brain Cancer Cell Lines - Hashim, Bebe Syakinah (2017)
Tujuan kajian ini adalah untuk mengkaji kesan-kesan kematian sel yang diaruh oleh ekstrak minyak pati daripada daun (EO-L) dan kulit kayu pokok (EO-B) G. atroviridis terhadap sel-sel kanser otak manusia DBTRG-05MG dan U-87 MG