The Heterogenation Of Iron-Carbonyl Thiourea Complex Onto Rice Husk Silica And Its Catalytic Oxidation Of Limonene With Hydrogen Peroxide - Ameram, Nadiah (2017)
Tiga ligan tiourea yang baru 2-metil-N-[(2-piridina-2-il-etil)karbamotiol] benzamida, O2; 4-metil-N-[(4-metilpiridina-2-il)karbamotiol]benzamida, P1; dan 4-metil-N-[(2-piridina-2-il-etil)karbamotiol]benzamida, P2 telah disintesis dan diciri- kan melalui pelbagai teknik spektral dan analitikal seperti NMR (1H and 13C), spektroskopi FTIR dan analisis unsur