Penurunan Kualiti Air Sungai Akibat Cuaca Dan Kegiatan Manusia : Kajian Kes Di Sungai Sg. Petani, Kedah - Hamid, Mohd Nazri Nazar @ Azizan (2017)
Perubahan guna tanah menjadi isu besar yang dapat menarik perhatian orang ramai apabila dikaitkan dengan pelbagai isu alam sekitar. Kajian ini melihat penurunan kualiti air di kawasan tadahan bersaiz kecil iaitu yang berada di kawasan bandar Sungai Petani, Kedah