KENALI PENYAKIT JANTUNG UNTUK MENGELAKKAN SERANGAN MAUT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, 24 September 2016 - Penyakit jantung boleh dibahagi kepada dua iaitu penyakit jantung kongenital dan 'acquired' dengan penyakit jantung kongenital dihidapi oleh pesakit sejak dari lahir iaitu semasa pembentukan jantung dalam rahim ibu lagi dan terbahagi kepada dua iaitu yang biasa atau kompleks.