KELAJUAN MENJADI CABARAN INTERNET MASA HADAPAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, 28 September 2016 - Internet berasal daripada gabungan perkataan 'inter' dan 'networking' yang merujuk kepada rangkaian yang dibina dengan menyambungkan rangkaian komputer di antara satu sama lain membentuk sebuah rangkaian yang sangat besar dengan menggunakan protokol yang sama.