JAGA PEMAKANAN, KEBERSIHAN DAN BERUS GIGI DENGAN BETUL ELAK PENYAKIT GUSI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 22 September 2016 – Penyakit gusi menyebabkan keradangan pada gusi berpunca daripada serangan bakteria yang berkumpul secara tidak terkawal di dalam lapisan plak gigi yang boleh menyebabkan gigi menjadi longgar.