The Influence Of Emotional Social Competency And Self-Efficacy Towards Student Leadership Practice Among Pismp Trainee Teachers - Shanmugasundaram, Usharani (2017)
Kecerdasan sosial dan emosi, efikasi kendiri dan amalan kepimpinan adalah aspek penting dalam membentuk bakal guru yang holistik. Sehubungan dengan itu, tujuan kajian ini adalah untuk mengkaji pengaruh kecerdasan sosial emosi dan efikasi kendiri terhadap amalan kepimpinan dalam kalangan guru pelatih PISMP di Institut Pendidikan Guru di Malaysia