Representasi Imej Pelancongan Berasaskan Warisan Diraja Di Bandar Kuala Kangsar, Perak Dari Perspektif Pengurusan Lestari Pelancongan - Othman, Hasanuddin (2017)
Representasi imej dalam antropologi pelancongan merupakan satu aspek penting untuk dikaji kerana imej pelancongan yang dipersembahkan itu dapat memberitahu kepada pelancong tentang makna dan simbolik imej itu terhadap nilai institusi tersebut yang seterusnya mengukuhkan bentuk pelancongan itu