Relationship Of Oil Palm Inflorescence And Evaluation Of Several Insecticides On Tirathaba Mundella Walker (Lepidoptera: Pyralidae) And Elaeidobius Kamerunicus Faust (Coleoptera: Curculionidae) - Shukor, Muhammad Idrus (2017)
Pokok kelapa sawit, (Elaies guineensis Jacq.) dari keluarga Palmae berasal dari Afrika Barat dan telah dibawa masuk ke Malaysia oleh Kolonial British. Ia kini dikenali sebagai "tanaman emas" dan telah menjadi salah satu daripada tumbuhan penghasil minyak yang paling penting di dunia