Kapak Genggam Bukit Bunuh, Lenggong, Perak Dan Sumbangannya Kepada Data Paleolitik Asia Tenggara - Bakry, Noridayu (2017)
Pada zaman Paleolitik teknologi litik didapati berbeza untuk dua kawasan iaitu antara timur dan barat. Kawasan Barat yang terdiri daripada Eropah, Afrika, India dikatakan mempunyai industri kapak genggam sementara di Timur iaitu Asia Timur dan Asia Tenggara pula menghasilkan alat tetak menetak