Isolation And Identification Of Chemical Markers From Labisia Pumila (Blume) And Preparation Of Standardised And Nanoformulated Extracts For Anti-Obesity, Antiuterine Fibroid And Anti-Cervical Cancer Studies - Ahmed Saeed, Mohammed Ali (2017)

(untitled)
Labisia pumila Blume, dikenali setempat sebagai Kacip Fatimah, telah lama digunakan sebagai tonik wanita dan produk kesihatan. L. pumila juga telah digunakan secara tradisional untuk merawat disentri, dismenorea dan gonorea