Evaluation Of Toxicity, Repellency Effects And Phytochemical Of Some Plant Extracts Against Subterranean Termites, Coptotermes Gestroi And Globitermes Sulphureus (Blattodea: Rhinotermitidae; Termitidae) - Bakaruddin, Noor Hazwani (2017)
Anai-anai bawah tanah, Coptotermes gestroi (Wasmann) dan Globitermes sulphureus (Haviland) dikenali sebagai anai-anai perosak yang paling penting. Saringan bagi produk semula jadi yang mempunyai aktiviti anti-termitik mampu dijadikan sebagai alternatif yang berkesan dan sebagai racun serangga botani mesra alam