A Socio-Legal Study On Criminality Of Voluntary Carnal Intercourse Against The Order Of Nature - Singh Thind, Shamsher (2017)
Seksyen 377A Kanun Keseksaan memperuntukkan bahawa mana-mana lelaki yang memasukkan zakarnya ke dalam dubur atau mulut orang lain telah melakukan kesalahan persetubuhan yang bertentangan dengan aturan tabii, yang jika sabit kesalahan boleh dihukum penjara sehingga 20 tahun dan disebat sehingga 24 sebatan kali di bawah seksyen 377B Kanun yang sama