Penilaian Kriteria Penarafan Sukuk Di Rating Agency Malaysia (RAM) - Abdullah, Norhayati (2017)
Pertumbuhan signifikan dalam pasaran modal Islam (PMI) didorong oleh kewujudan sukuk sebagai platform untuk mendapatkan dana dalam aktiviti pelaburan. Situasi ini mencerminkan peningkatan tahap keyakinan terhadap pasaran sukuk sama ada di peringkat global mahupun tempatan