The Intention To Repatriate Among Self-Initiated Expatriates: The Role Of Home And Host Country Pull Factors - Zakaria, Siti Fatimah (2017)
Isu brain drain atau penghijrahan keluar golongan profesional adalah rangka utama bagi kajian ini. Pergerakan keluar golongan profesional menyebabkan kerugian ketara terutama dalam kalangan negara-negara membangun