USM KAMPUS KESIHATAN SAMBUT HARI KEMERDEKAAN 2016 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 31 Ogos 2016 – Setiap tahun negara menyambut ulang tahun Hari Kemerdekaan untuk memperingati tarikh negara kita mencapai kemerdekaan pada 31 Ogos 1957. Pada tahun ini, Universiti Sains Malaysia Kampus Kesihatan (USM) sekali lagi telah mengadakan sambutan kemerdekaan bertemakan “Sehati Sejiwa” bersama dengan kira-kira 617 pelajar baru, staf dan pengurusan tertinggi USM yang dirasmikan oleh Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pembangunan Pelajar & Alumni Profesor Dato’ Dr. Adnan Hussein.