Computer Aided 3d Skull - 2d Photo Superimposition For Forensic Anthropology - Tan, Joi San (2017)
Pengenalpastian manusia melalui Craniofacial Superimposition (CS) atau Penindihan Kraniofasial adalah salah satu penyelidikan yang utama dalam sains forensik. Secara asasnya, CS adalah satu teknik pengimbasan forensik yang digunakan untuk mengenal pasti identiti tengkorak yang tidak diketahui melalui pemadanan dengan gambar foto individu-individu yang dilaporkan hilang