Beliefs About Mathematics And Mathematics Instruction Among Basic Education Mathematics Teachers In Al-Batinah South, Oman - Khamis Mohamed Al-Oufi, Mohamed (2017)
Objektif kajian ini adalah untuk mengenal pasti kepercayaan tentang matematik dan pengajaran matematik dalam kalangan guru matematik pendidikan asas fasa pertama serta untuk menentukan sama ada terdapat perbezaan yang signifikan dalam kepercayaan mereka tentang matematik dan pengajaran matematik dari segi kelayakan akademik, bidang pengkhususan, pengalaman mengajar dan lokasi sekolah di daerah Al-Batinah Selatan, Oman