JADI NOMBOR SATU, TERBAIK, KATA NC - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 30 Ogos 2016 - Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM) Profesor Dato' Dr. Omar Osman hari ini meminta agar pelajar dan warganya sentiasa menjadi nombor satu yang terbaik. "Itulah sebenarnya digambarkan dan interpretasi apabila menggalas tanggungjawab sebagai sebuah universiti memacu kecemerlangan atau APEX pada tahun 2008 dan ini mestilah sentiasa dipegang oleh kita semua, termasuk pelajar," kata Omar kepada kira-kira 2,000 orang pelajar baharu dalam Majlis Sambutan Siswa Lestari di sini.