Modeling The Mitigation Effects Of Coastal Forest On Tsunami - Kh’ng, Xin Yi (2017)
Seperti yang telah kita pelajari dalam kejadian tsunami mega Andaman pada 26 Dis 2004 yang mengorbankan lebih daripada 200,000 nyawa di seluruh dunia, tsunami merupakan satu bencana alam dahsyat yang boleh menimbulkan impak yang teruk termasuk kehilangan nyawa manusia dan kemusnahan harta benda