Synthesis, Characterizations And Release Study Of Ibuprofen-Encapsulated Magnetic Nanocellulose Alginate Hydrogel Beads - Supramaniam, Jagadeesen (2017)
Nanokristal selulosa magnetik (m-CNC) telah disintesis daripada nanokristal selulosa (CNC) yang telah diasingkan daripada sekam padi. m-CNC tersebut telah digabungkan kedalam manik hidrogel alginat untuk aplikasi pelepasan dadah ibuprofen