Effect Of Medium, Bioconjugated And Biofunctionalised Afm Tip On Image And Elasticity Of Aunp And Aunp_Iga - Zakaria, Nurul Sabihah (2017)
Protokol untuk menentukan daya interaksi dan keanjalan sampel, [nanopartikel emas (AuNP) dan konjugat AuNP kambing anti-manusia (AuNP_IgA)] di bentangkan. Kaedah melibatkan penyediaan sampel, pengukuran daya interaksi antara sampel dan tip dan juga pengukuran keanjalan menggunakan Mikroskop Daya Atom (AFM), dan pengimejan dalam persekitaran udara dan cecair dengan menggunakan tip pemfungsian