Synthesis, Characterization And In Vitro Evaluation Of Cytotoxic Potential Of Mono, Di, Tri And Tetra N-Heterocyclic Carbene Silver(I) Complexes - Fatima, Tabinda (2017)
Tesis ini memaparkan tentang sintesis, pencirian dan penilaian potensi sitotoksik in vitro untuk dua puluh enam kompleks baru mono, di, tri dan tetra NHC-Ag(I) yang dihasilkan daripada dua puluh enam garam baru mono, bis, tris dan tetrakis benzimidazolium