RAWATAN AWAL KURANGKAN KOMPLIKASI LECUR - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 29 Ogos 2016 - Unit Rawatan Kebakaran (URK) Hospital Universiti Sains Malaysia ditubuhkan pada tahun 2000 sebagai Unit Lecuran HUSM untuk memberi rawatan komprehensif dari peringkat awal kecederaan dan menjadi pusat latihan serta rujukan rawatan kebakaran di samping menjalankan penyelidikan dan pembangunan (R&D) dalam bidang perubatan dan teknologi berkaitan kebakaran.